Hírek

SZABAD FÖLD

No comments

Love Story címmel nagyszabású koncertet rendeznek szeptember 22-én a budapesti Művészetek Palotájában. Mintegy száz muzsikus szerepel egyszerre a színpadon Nyári Károly énekes-zongorista önálló show-jában.

Ahogy közeledik a fellépés ideje, drukkol?

– Nagyon. Most tudatosul bennem, hogy milyen hatalmas vállalkozásba fogtam: a MÁV Szimfonikusok nyolcvan, a ritmusszekció pedig tizenegy muzsikussal lesz jelen. Máté Péter, Szécsi Pál, Kovács Kati és Cserháti Zsuzsa kedvelt slágereit adjuk elő szimfonikus feldolgozásban.

Milyenek lettek az átiratok?

– A hangszerelés Hárs Viktor dzsesszbőgős érdeme, ő egyébként sok hírességet kísért már, hogy csak Al di Meola és Natalie Cole nevét említsem. Alig nyúlt hozzá az eredeti számokhoz, hiszen nem az volt a célunk, hogy ne lehessen ráismerni az örökzöldekre. A restaurátor is úgy adja vissza az antik bútorok eredeti fényét, hogy ha ránézünk, nem vesszük észre a keze nyomát.

Miért éppen a szimfonikus stílust választották?

– Annak idején a hazai dalok többségét a Magyar Rádió szimfonikus zenekara kíséretében rögzítették, tehát nem áll távol tőlük ez a hangzásvilág. Most viszont modernebb formát kapnak. Érdekes módon az utóbbi időben számos világsztár visszanyúlt a gyökerekhez, Elton John, Rod Stewart, legutóbb pedig Sting készítette el legszebb slágereinek szimfonikus változatát.

Hogyan állította össze a műsort?

– Túlzás nélkül mondhatom, hogy nehéz dolgom volt. Az említett magyar énekesek repertoárja hihetetlenül gazdag, mindenkitől négy-négy számot választottam ki. Hogy melyik áll hozzám legközelebb? Talán Máté Pétertől az Azért vannak a jó barátok, és Cserháti Zsuzsától az Én leszek. Ez utóbbit virtuális duett formájában fogom előadni a tragikusan elhunyt énekesnővel.

Lesznek sztárvendégek is?

Szulák Andreát hívtam meg, két dalt adunk elő együtt. A műsorban filmslágerek is felcsendülnek, és a végén saját szerzeményeimből is lesz egy blokk. Kovács Kristóf producer-rendező különleges színpadképet álmodott meg. Már önmagában az is látványos lesz, hogy a szimfonikus zenészek – mint egy amfiteátrumban – négy szinten helyezkednek el.

Mi lesz a következő nagy dobása?

– Október közepén jelenik meg lemezen a műsor zenei anyaga, és már biztos, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel decemberben megismételjük a mostani koncertet. Lefoglaltuk jövő év végére az Arénát, ahol egy világsztár is a vendégem lesz majd.

NoemiSZABAD FÖLD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük