Hírek

STORY MAGAZIN

No comments

A zongoraművész-énekes és felesége már több, mint 25 éve házasok. A jeles évfordulóra Nyári Károly az alkalomhoz méltó ajándékkal készült, s erre, míg élnek, emlékezni fognak.

Annak idején a Mátyás templom díszes oltára előtt fogadott örök hűséget egymásnak az ismert zongorista és felesége. „Évekig udvaroltam Editnek, hiszen  mind ketten a konzervatórium klasszikus zongora szakára jártunk. Én másodéves diák voltam, amikor az elsősök között, felfigyeltem az évfolyam legszebb lányára” – mesél megismerkedésükről Károly. Az akkor tizenhat éves fiú és a tizenöt éves Edit között lassan szerelem szövődött, de erről még a szüleik sem tudtak sokáig. „Zenei pályára készültünk, ami lemondással, sok-sok gyakorlással, teljes odaadással  jár és egy egész embert kívánt. A családunk, de még a tanáraink sem nézték volna jó szemmel, ha kiderül, a mi kapcsolatunk.” Így történhetett meg, hogy Nyári Károly csak azután mutatta be otthon Editet, miután megszerezte a konzervatórium jazz zongora szakán a diplomáját. „Egy karácsonyi ebéd alkalmával mutattam be szüleimnek Editet, majd az azt követő karácsonyon kértem meg a kezét” – mondja a sikeres művész, aki azóta is szinte minden vasárnap virággal kedveskedik a feleségének. „Soha nem lehetek elég hálás Editnek, hisz a karrierjét adta fel a családunkért. A nagyobbik lányunk, Editke születése után felkérést kaptam Hollandiába, három hónapos turnéra, ahova családom is velem tartott. Sikereimre való tekintettel közel tizenkét esztendőt töltöttünk Hollandiában és Európa számos nagy városaiban ahol, feleségem idegenben is mindig otthont varázsolt nekünk. Ez idő alatt született meg második lányom Aliz, majd fiam Karcsika.”

Az elismert művészt itthon is szívébe zárta a közönség, koncertjeit teltházak fémjelzik.

A mondás, hogy minden sikeres férfi mellett áll egy nő, tehát az ő kapcsolatukra is igaz. Nem véletlen, hogy a zongoraművész ugyanolyan izgalommal készült a 25. házassági évfordulójukra, mint annak idején az esküvőjére. „Úgy gondoltam meglepem Editet, ezen a jeles napon egy romantikus vacsorával a budai Várban és egy különleges eseménnyel, amit gyermekeimmel közösen szerveztünk. A legközelebbi családtagokat, barátokat és ismerősöket hívtuk meg a  Mátyás templomba Edit tudta nélkül. Így amikor a vacsorát megelőzően beléptünk a templomba feleségem meglepetésére megszólalt az orgona és mintha csak visszaforgatták volna az idő kerekét ott álltunk az oltár előtt. Szerettem volna, ha ugyanott erősítjük meg azt a köteléket, ami annyi boldogságot hozott nekünk.”

 

Keret: Love Story

Megjelent, Nyári Károly a jellegzetes énekhangjáról és virtuóz zongorajátékáról híres művész eddigi legkülönlegesebb Love Story című  CD-je, amely hamarosan bearanyozódik. Filmzenék és a magyar könnyűzene legendáinak legszebb szerzeményei hallhatóak, melyek évtizedekkel születésük után most először csendülnek fel eredeti szimfonikus hangszerelésben.

 

NoemiSTORY MAGAZIN

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük