Hírek

PIHENŐNAP

No comments

Nyári Károly pihenőnapot tart, de nem enged a 48-ból

A zongorista-énekes június 29-én ünnepli a születésnapját. A szeptember 22-én a Műpában fellépő előadó 48. alkalommal ünnepelhet.

Kattintson a hirdetésre!Nyári Károly klasszikus zongora-tanulmányait szülővárosában, a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. Tizenhárom évesen már első helyezést ért el egy országos zongoraversenyen.

A középiskolát a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora tanszakán folytatta, de érdeklődése egyre jobban a jazz felé fordult. Gonda János növendékeként a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerzett előadóművészi és zongoratanári diplomát.

Az előadó 1986-tól Hollandiába kapott meghívást, ahol elegáns hotelekben, „piano bar”-okban amerikai zongoristák váltótársaiként kezdte pályáját.

Itt lehetősége nyílt találkozni, valamint együtt játszani több világsztárral Pl.: Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Elton John stb., akik mind szívesen hallgatták játékát. Chaka Khan a Music Television-beli felvétele után, több órán át együtt énekelt a népszerű zongoristával.

Hosszú évekig tartó külföldi tartózkodása alatt számos televízió- és rádióműsor sztárjaként is fellépett. Sikereire való tekintettel megkapta a holland állampolgárságot.

A nemzetközi sikerek és fellépések után a virtuóz zongorajátékáról és jellegzetes énekhangjáról híres előadó 1992-ben visszatért Magyarországra.

Felkérést kapott a Grand Hotel Corvinus Kempinski Budapest Corvinus Piano bárjában való közreműködésre, melynek kapcsán a kiváló képességű muzsikust néhány éven belül itthon is „felfedezték” és nagy népszerűségre tett szert.

A fellépései alkalmával idehaza is több világsztárnak játszott, mint pl.: Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna, Antonio Banderas stb., akik mind elismerően nyilatkoztak Károlyról, valamint közeli barátságba került velük.

Ünneplés, pihenőnap, szünet a felkészülésben

Fantasztikus 2007-es évet zárt Nyári Károly, a teltházas nagysikerű december 27-i koncertjével a Thália Színház színpadán. A művész muzsikája a megújulásról, az új kifejezési és megszólalási módokról szólt. Károly ezzel a koncerttel, példaképei előtt tisztelgett.
 
Megidézte a valaha élt legkiválóbb zongoristát Oscar Petersont, az énekes Frank Sinatrát, Dean Martint és Máté Pétert. A színpadkép, a revü elemek, valamint a gyönyörű táncos lányok és a Budapest Jazz Orchestra big-band hangzásvilága a korai Amerikát idézve, egy lélegzet elállító igazi Broadway show hangulatát tárta a nézők elé. A Sinatra estet 2009-ben megismételte My Way címmel és akkor is nagy siker volt.

A művésznek 2010 sem telik unalmasan, hiszen szép számban vannak fellépései, de azért június 29-én megáll egy kicsit.

Családi körben ünnepel

Ő nagyon sok ismert embernek a születésnapi meglepetése, legutóbb pl. Talmácsi Gábornak zenélt, de vajon hogyan ünnepel az aki mások meglepetése szokott lenni. Bizony családikörben teszi ezt, de többet nem árultak el, mert meglepetés lesz.

Boldog születésnapot Károly. Igaz, hogy ünneplésre kevés ideje van, de az ünnepnapon tart egy kis pihenőt, azonban másnap azonnal folytatja az előkészületet a „Love Story” Koncert Show-ra.

Büszkék vagyunk arra, hogy a nagyszabású esemény médiatámogatói lehetünk. Ja, az időpont, amikor Nyári-féle szerelmes sztorikat hallhatunk az 2010. szeptember 22. szerda, 20.00 óra, a helyszín a Művészetek Palotájában található Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem. A nívós programon közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar.

A jegyek 3.900.- 6.900.- 8.900.- 10.900.- Forintba kerülnek és ha nincs kedved kilépni a hűvös hálószobából, akkor az internetes is megrendelheted belépődet, erre a www.jegyelado.hu site-on van lehetőséged.

(forrás: zene.hu)

NoemiPIHENŐNAP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük