Hírek

NYÁRI KÁROLY ZSŰRIELNÖK

No comments

A múlt századelő kávéházi szellemi pezsgését szeretnék visszahonosítani a decemberben kezdődő bárzongorista-verseny szervezői, akik a jövő márciusig tartó megmérettetés részleteiről kedden Budapesten tartottak tájékoztatót.A versenyt immár hatodik alkalommal szervezik meg, a New York Café először vesz részt a lebonyolításban. Nagy Gábor, a kávéházat vezető cég tulajdonosa elmondta, hogy a bárzongorista-verseny része azon projektsorozatuknak, amellyel szeretnék visszahonosítani a kávézóba a századelő szellemi pezsgését mind zenei, mind irodalmi tekintetben, ezzel is támogatva a főváros kulturális fejlődését.

A négy hónapon át tartó versenysorozat hat fordulóból áll, melynek legutolsó eseménye egy teljes estés gála-döntő. Nevezni november 20-ig lehet, ám az előválogatás után csak 10 versenyzőnek áll majd módjában élőben is megmérettetnie magát a New York Caféban.

A szakmai zsűri tagja Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor. A zsűri döntésén túl a közönség szavazatai is nagyban befolyásolják majd a versenyzők továbbjutását. Nyári Károly zongoraművész a zsűrielnöke szerint kiemelkedő fontosságú, hogy a bárzongorista kultúra visszakerüljön a köztudatba és újra elterjedtté váljon.

A verseny főszponzora a Roland hangszergyártó cég, amely a versenyhez szükséges zongorát – egy új fejlesztésű Roland V-Piano Grandot – biztosítja. A verseny győztese egymillió forint értékű szerződést írhat alá, a második és a harmadik helyezett egy-egy utazást kap ajándékba

Péter DávidNYÁRI KÁROLY ZSŰRIELNÖK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük