Hírek

NYÁRI KÁROLY VILÁGSZTÁROKKAL

No commentsElton Johntól Frank Sinatráig, Gloria Estefanon és Pavarottin keresztül Robbie Williamsig valamennyi világsztárt rabul ejtett a magyar énekes-zongorista. Kevés olyan világklasszis van, aki az elmúlt húsz esztendőben ne tévedt volna be Nyári Károly valamelyik fellépésére.

A zongorista neve, arca a nagyközönség számára sem ismeretlen, hiszen többször szerepelt a Fábry Show-ban, legutóbbi, Sinatra-koncertjére, amelyet a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendeztek meg, pedig már előadás előtt egy hónappal elfogytak a jegyek. Vajon ki ez a titokzatos zenész, aki a nehéz gazdasági helyzet ellenére is képes több ezer főt befogadó koncerttermeket megtölteni különösebb reklám nélkül?

"1981-ben a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szereztem előadóművészi és zongoratanári diplomát, nem sokkal később pedig három hónapos szerződést kaptam Hollandiába" – kezdi történetét Károly. "Elegáns hotelekben, bárokban kezdtem a pályát, amerikai zongoristák váltótársaként. Általában mindig olyan helyeken zenéltem, ahol a világsztárok is megfordultak. A nyolcvanas években Hollandiába szinte heti rendszerességgel jártak ezek az előadók. Elton Johntól kezdve Michael Jacksonon át Whitney Houstonig valamennyien megfordultak a zongorám mellett. A legtöbbjükkel még énekeltünk is együtt. Chaka Khannal például másfél óráig örömzenéltünk. Ezek az emberek nagyon közvetlenek olyankor, amikor mulatnak. Ilyenkor nincsenek sztárallűrjeik. Ráadásul ezek a bárok olyan exkluzív szórakozóhelyek voltak, ahová nem jöhetett be akárki, tehát biztonságban voltak. Frank Sinatra például nekem ajándékozta azt a mikrofont, amelybe aznap este énekelt. Azt mondta, hozzon nekem is szerencsét. Később ugyanebbe a mikrofonba énekelt Pavarotti is, akit zongorán kísértem. A három hónapos szerződésből végül 12 év lett. Közben számos televízió- és rádióműsorban is felléptem, sikereimre való tekintettel még a holland állampolgárságot is megkaptam, magától a holland királynőtől, akinek a rezidenciáján több ízben játszottam" – mesélte a zenész.

Nyári Károly 2009-es telt házas koncertje után 2010. szeptember 22 -én várja az igényes zenét kedvelő közönséget az ország legnagyobb koncerttermében, a Művészetek Palotájában. Az est egyik különlegessége, hogy a világszerte elismert MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri a zongoravirtuózt, aki a koncertanyagát az elmúlt 50 év szerelmes slágereiből állította össze. A koncertre való felkészülés már megkezdődött, hiszen heteken belül megjelenik Nyári Károly Love Story lemeze.


(forrás: StoryOnline)NoemiNYÁRI KÁROLY VILÁGSZTÁROKKAL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük