Hírek

NEW YORK CAFÉ BÁRZONGORISTA VERSENY MÁSODIK FORDUL

No comments

Közeledik a New York Café Bárzongorista Verseny második fordulója

Január 15-én tizenegy versenyző ül a Roland V Piano Grand, a korlátlan lehetőségek zongorájának billentyűi elé a Világ Legszebb Kávéházában.
A műsoron ezúttal musicalek és szabadon választott dallamok szerepelnek.

Újra a New York Caféban kápráztatják el a közönséget hazánk legjobb bárzongoristái! 11 versenyző mutatja meg, mit tud. A zsűri elnöke, Nyári Károly választott ki számukra 25 népszerű dallamot, de az majd csak a második forduló napján, január 15-én derül ki, hogy ki-mit játszik el. Ehhez még egy szabadon választott darabot is elő kell adniuk a művészeknek.

Bárzongorista verseny

 

Az első fordulón ugyan 12 versenyző jutott tovább, de – őszinte sajnálatunkra – egyikük, Csemer István 2011. december 21-én egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a további szerepléstől. Így a szakmai zsűri döntése, valamint az első forduló nézőközönségének és az internetes szavazók voksai alapján a második elődöntőbe továbbjutott versenyzők:

Almási Antal, Balogh Tamás, Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula.

Összesen 6 estén mérik össze a tudásukat a versenyzők. Az egyes fordulókat az érdeklődők személyesen is élvezhetik a Világ Legszebb Kávéházának impozáns falai között, sőt a vendégek szavazataikkal maguk is hozzájárulhatnak egy-egy versenyző továbbjutásához. Azok, akik a helyszínen nem lehetnek részesei a versenynek, a youtube-on és a facebook-on megtalálják a fontosabb történéseket, sőt, szavazhatnak is!

A rendezvény célja, hogy a New York Kávéházban ismét felpezsdüljön az a kulturális élet, amely egyébként megnyitása óta jellemezte a patinás létesítményt. Ezért a Kávéház a Rolanddal együttműködve meghirdette a New York Café Bárzongorista versenyt. A célokkal egyetértettek a döntnökök is, vagyis Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor.

Bárzongorista verseny zsűri

 

A zongoristák a „korlátlan lehetőségek zongoráját" szólaltathatják meg. De hogy mitől ilyen különleges ez a Roland fejlesztés? A V-Piano Grand testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között. Vagyis: eddig nem ismert mennyiségben és minőségben választhatunk a zongorahangszínek közül. Saját tetszésünk szerint alakíthatjuk például a virtuális kalapács nemezének keménységét, kísérletezgethetünk egzotikus húrbeállításokkal, hangolásokkal és anyagokkal.

A verseny fődíja egy 1 000 000 Ft értékű szerződés a New York Caféval, a nyertesnek egy év alatt 5 fellépése lesz a Kávéházban. A második és harmadik helyezettek egy-egy nagy értékű utazással lehetnek gazdagabbak.

A versenyt lezáró gálaest ideje megváltozott: március 18-a helyett március 31-én rendezzük meg, a részleteket később közöljük.

NoemiNEW YORK CAFÉ BÁRZONGORISTA VERSENY MÁSODIK FORDUL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük