Hírek

MEGALAKULT A BUDAPESTI JAZZ SZIMFONIKUS ZENEKAR

No comments

Nyári Károly régi álma vált valóra azzal, hogy megalapíthatta kiváló zenésztársaival a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekart. A különleges felállású zenekar a mai kor átütő energiájú egyedi hangzásvilágát megalkotva épít hidat műfaji határokat átlépve a klasszikus és a jazz zene között, a hagyományt megőrizve, zenei értéket juttatva el az igényes zenére nyitott közönséghez.

A Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar kiemelt projektjei közé tartozik Nyári Károly Budapesti Karácsonyi Koncertje, amely az évek során meghatározó zenei és kulturális eseménnyé nőtte ki magát. A karácsonyi koncertek célja a szeretet ünnepén a muzsika erejével és szépségével közelebb hozni és összekapcsolni embertársainkat, közösségeket építve.

A zenekar működésének  fő célkitűzése a magyar zenei kultúra magas szinten való művelése, különös tekintettel a főváros zenei életének elősegítésére, a megrendezésre kerülő egyedi zenei produkciók létrehozása és bemutatása, értéket teremtve. Emellett a kitűnő művészekből álló zenekar egyik legfontosabb missziója, hogy zenei programjaikon keresztül a társadalom minden korosztályához és rétegéhez eljuttassák a klasszikus és a jazz zene ötvözetének művészetét és szépségét.

A Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számos jótékonysági koncertet adjon iskolákban, kórházakban, templomokban, ahol a zenén keresztül segíthet és közvetlen kapcsolatba  kerülhet a közönséggel. 


NoemiMEGALAKULT A BUDAPESTI JAZZ SZIMFONIKUS ZENEKAR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük