Hírek

MAGYAR HÍRLAP

No comments
Nyári Károly első CD-je

A napokban jelent meg Nyári Károly dzsessz-zongorista és zeneszerzős első CD-je, amelynek kiadója Nyári saját produkciós cége, a Charles Music, terjesztője a Gong Express, támogatója a budapesti Grand Casino. Az Én voltam boldogabb című albumon jórészt örökzöld amerikai dallamok hallhatók angol nyelven big-band hangszerelésben.
A lemezen közreműködik Berendien Teipe holland énekesnő, Torma Rudolf és Hárs viktor (bőgő), Lattmann Béla (basszusgitár), Balázs Elemér és Szendőfi Péter (dob), László Attila (gitár), Halász János (szintetizátor), Elek István, Tűzkő Csaba és Makovics Dénes (szaxofon), Fekete Kovács Kornél, Fekete István és Sipos Endre (trombita), Schreck Ferenc és Skerlec Gábor (pozan), valamint tizenkét tagú vonószenekar.
A hangszereléseket Halász János, Kruza Richárd és Oláh Kálmán készítette; a karmester Silló István. Nyári Károly a ’80-as évek elején végezte el a konzervatórium dzsessztanszakát, és több mint egy évtizeden át Hollandiában zenélt, aho, többek között Gloria Estefannal és Engelbert Humperdinckkel játszott együtt. Itthon a Madách Színház Swinging In The Rain és a Pesti Vigadó Musical World című előadásának zenei vezetője volt, és játéka rendszeresen hallható a Hotel Kempinskiben, illetve a Grand Casinóban.

NoemiMAGYAR HÍRLAP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük