Hírek

KÖZELEG A MÜPA KONCERT

No comments
Alig három hét van Nyári Károly MÜPA-koncertjéig, így véglegessé vált a felcsendülő dalok listája. A zenei összeállításból nem hiányozhatnak majd a magyar filmzenék sem, amelyek megszólaltatásához a művész a zenei élet kiválóságait hívta meg. Van azonban egy világhírű dal, amelyet személyes okok miatt nem ad ki kezéből Nyári Károly.

"1986-ban egy hosszabb időszakra szóló meghívást kaptam Hollandiába. Pár hete tartózkodtam csak az országban, amikor megszólalt a telefonom és Hollandia legnépszerűbb televíziós talkshow-műsorának producere John de Mol volt a vonal másik végén. A következő héten már a show egyik adásának vendége lehettem.

Nyári Károly Hollandia legnépszerűbb showműsorában szerepelt - 3 hét múlva  MÜPA-koncert

Az est házigazdája Tineke de Nooy köztudottan híres volt a magyarok iránti szeretetéről. Többször tett látogatást hazánkban. Mikor megtudta, hogy én is Magyarországról érkeztem, megkért arra, hogy azon az estén Seress Rezső világsikerű dalát a Szomorú vasárnapot játszam el, ez volt ugyanis a kedvenc dala.
Az öngyilkosok himuszaként aposztrofált dal világszerte ismert. 1936-ban Párizsban a  Szomorú vasárnap elsöprő és sokkoló sikert aratott. A világhírű Ray Ventura adja elő legszellemesebben a dalt. Az első refrént követően a zenekari dobos revolvert ránt, majd főbe lövi magát. A dobos tetszhalála után a pisztolyos késsel mellbe szúrja magát, a szaxofonos mérget iszik. Lassan meghal az egész zenekar, és már csak a prímás zenél. Ez sem tart örökké, kötelet eresztenek le a mennyezetről. A hurokba Ray Ventura bedugja a fejét – és ezzel az "öngyilkossággal" végződik a Szomorú vasárnap előadása Párizsban." Megnyugtatok mindenkit, aki szeptember 22 -én a MÜPA-ban a nézők soraiban foglal majd helyet, sem én sem a MÁV Szimfonikus Zenekar nem készül ilyen vérfagyasztó meglepetéssel" – mondta el Nyári Károly.
A művész koncertjeit évről évre telt házak fémjelzik. Nyári Károly szeptemberi MÜPA-koncertjének jegyeladási adatai azonban hazai viszonylatban egyedülállónak számítanak. A jegyárusító irodák a koncertet megelőző öt héttel már minden érdeklődőnek csupán azt tudták mondani: "Minden jegy elkelt", így nagyon sok rajongó belépő nélkül maradt. 
A szervezők úgy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a koncertterem első három –  eddig lefedésre váró – széksorát felszabadítják, és a színpad mögötti háromemeletes karzaton is helyet foglalhatnak majd a nézők.

Jegyek korlátozott számban még kaphatóak a koncertre.

(forrás: StoryOnline)

 
Péter DávidKÖZELEG A MÜPA KONCERT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük