Hírek

KOVÁCS KRISTÓFFAL DOLGOZIK EGYÜTT NYÁRI KÁROLY

No comments
Nyári Károly 2009-es nagysikerű, teltházas koncertje után 2010. szeptember 22-én második alkalommal köszönti az igényes zenét kedvelő közönséget az ország legnagyobb koncerttermében, a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben eddigi legkülönlegesebb koncertjével.

A nagyszabású könnyűzenei koncerten a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra fúvós szekciója együtt lépnek színpadra a világsztárok által is elismert zongoravirtuózzal. A bámulatosan gazdag zenei fantázia jegyében fogant nagykoncert különlegessége, hogy a magyar könnyűzene legendáinak, Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szécsi Pál legnagyobb slágereit és a legismertebb magyar filmzenéket 30 év óta szimfonikus nagyzenekari és big-band hangszerelésben először hallhatjuk. A művész legkedvesebb és legszebb dalai sem hiányozhatnak a koncerten.

Nyári Károly koncertjeit évről évre telt házak fémjelzik. A minden bizonnyal nagysikerű koncert középpontjában, mint eddig is a zongora és az ének kapja a főszerepet. A világszínvonalú látvány és a kitűnő rendezés Kovács Kristóf munkáját dicséri.

A koncertre való felkészülés már megkezdődött, hiszen heteken belül megjelenik Nyári Károly "Love Story" című lemeze. A CD a szeptemberi koncertanyag 28 dalából 12 slágert mutat be szimfonikus nagyzenekari kísérettel.

 

Kovács Kristóf a koncertről

"Megtiszteltetés számomra Európa első számú koncerttermének eddigi legnagyobb könnyűzenei szimfonikus koncertjét életre kelteni. A MÁV Szimfonikus Zenekar, a Budapest Jazz Orchestra fúvós szekciója és a gyermekkórus áll majd a színpadon, hogy megszólaltassa a legismertebb magyar legendák legszebb dalait, ezért a koncertterem első 3 sorát is be kell építenünk, hogy a monumentális produkció részére megfelelő teret tudjunk biztosítani. A bővített színpadon a szokásos szimfonikus zenekari beüléstől eltérően, amphiteátrum beülési formában helyezkedik majd el a zenekar. Ez látványban és akusztikában is eltér a megszokottól.

A koncert alkalmával a színpad mögötti 3 emeletes karzaton is helyet foglalnak a nézők, így ezen kivételes alkalommal 1800 ember hallgathatja majd együtt a felcsendülő dallamokat. A koncertpalota csaknem 7 emelet magas belső terében a világszínvonalú akusztikai élmény is hozzájárul a koncert sikeréhez. Néhány hete a legjobb szakemberek dolgoznak azon, hogy a nagykoncert képi világa a tavaly tavasszal Nyári Károly nagy sikerrel bemutatott Sinatra koncertjének látványvilágát is felülmúlja majd" – árult el néhány kulisszatitkot az est rendezője, Kovács Kristóf.

(forrás:StoryOnline)

Péter DávidKOVÁCS KRISTÓFFAL DOLGOZIK EGYÜTT NYÁRI KÁROLY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük