Hírek

KÁROLY AJÁNLÓJA A ZENE.HU-N

No comments

 

A legtöbbet játszott filmzenék 1. – a remekmű 1993 óta tuti nyerő

Nyári Károly eddig " csupán" fellépésein lepte meg a közönségét filmekben felcsendülő zenével, most azonban a kiváló zongorista vállalta, hogy hétvégéről-hétvégére ajánl lapunk olvasóinak egy-egy filmes csemegét. Jó szórakozást kívnunk.

Kattintson a hirdetésre!

A 2010. szeptember 22-én megrendezésre kerülő koncert eddigi pályafutásom legfontosabb állomása. Attól kezdve, hogy kisgyermekként megtettem az első lépéseket a zongora és a világot jelentő deszkák felé, mindig vágytam rá, hogy egyszer elénekeljem a magyar könnyűzene legnagyobb legendáinak halhatatlan slágereit.

Neves előadók, művészek, hangszerelők adják művészetüket ehhez a koncerthez, hogy ezek a legendás slágerek, mintegy nemzeti kincsként „magyar standard” számokként megszólalhassanak.

A zenei összeállításból nem hiányozhatnak majd a magyar filmzenék sem,melyek megszólaltatásához a zenei élet legkiválóbb előadóit vendégművészként hívtam meg erre az estére.

1993. a magyar filmzene szempontjából is igen fontos évnek számít.

Dés és Bereményi nagyot alkotott

A Sose halunk meg! egy 1993-ban bemutatott színes, magyar játékfilm Koltai Róbert rendezésében, mely a modern magyar filmgyártás egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alkotása.

A film főcímdala, a Nagy utazás – Dés László és Bereményi Géza dala, Presser Gábor előadásában – a legtöbbet játszott magyar fimzenévé vált.

A Nagy utazás nem csak a közönség,hanem a szakma elismerését is kivívta. Elnyerte a Filmkritikusok, a Mahasz Aranyzsiráf és az Artisjus-Huszka Jenő díj-Az év zeneszerzője kategóriában adható díját is.

Dés Lászlóval a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban ismerkedtem meg. A jazz-ben szerzett tudását a popzenében is kamatoztatja, igényesebbé téve a könnyedebb műfajt.

Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát. Dés László azon kevesek egyike, akiket a szakma, a kritikusok és a közönség is egyaránt magasra értékel. És egyáltalán nem ok nélkül.

A szeptemberi nagykoncert végleges zenei anyaga még nem alakult ki teljesen, egy azonban egészen biztos, a Nagy utazás dallamai felcsendülnek a MÜPA koncettermében,remélem a közönség nagy örömére.

(forrás: zene.hu)

NoemiKÁROLY AJÁNLÓJA A ZENE.HU-N

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük