Hírek

HULLÓ FALEVÉL

No comments
Hulló levelek...Nyári Károly a magyar zenei kultúráért...

Nyári Károly a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte klasszikus zongora tanulmányait, s tizenhárom éves korában országos zongoraversenyt nyert. Előadóművészi és zongoratanári diplomáját a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerezte meg Gonda János növendékeként.

Eddigi pályája során olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Luciano Pavarotti vagy Frank Sinatra, aki egy közös fellépésük után saját mikrofonját adta neki ajándékba…

 

Kedves Nyári Károly, mikor és hogyan ismerte meg Mága Zoltánt ? Hogyan kezdődött kettőjük barátsága?Azt mondhatom, hogy gyermekkora óta ismerem Zolit, szinte végigkísértem az egész pályáját, hiszen az öcsém és a bátyám a Rajkó zenekarban – Nyári László és Nyári Tamás – hegedű tanárai voltak, s Ő egy kiemelkedő, hatalmas tehetségként tündökölt már gyermekként is. Teljes mértékben elismerem a törekvéseit, munkásságát, misszióját, számos olyan kezdeményezése van Zolinak, amelyben felkarolja a tehetségeket, mindenhol segít az embereknek, ahol csak lehetséges. Nagyon figyelemre méltó, amit a mai világban megtesz. Hiszem, hogy erre most igazán nagy szüksége van a társadalomnak, a magyarságnak.

 

Mikor és hol zenéltek együtt az utóbbi időszakban Mága Zoltánnal?Nyári Károly és lányai is részt vesznek Mága Zoltán koncertjén

Emlékezetes számomra a 2011-es és a 2012-es Budapest Újévi Koncert, ahol a lányaimmal – Nyári Alizzal és Nyári Edittel – együtt léptünk fel Mága Zoltánnal sok ezer ember előtt. S még további milliók látták ezt a nagyszerű kezdeményezést a televízió képernyőjén keresztül. Editet és Alizt – azaz a Summer Sisters-t – az X-faktornak köszönhetően megismerte és megszerette az egész ország, s most ismét egy olyan koncertsorozaton vehetünk részt, ahol Mága Zoltán – a szeretet hegedűse – a magyar zenei kultúrát szeretné ápolni. Ezen kívül még több számos alkalommal zenéltünk együtt az országban. S természetesen, most június 16-án, a sorozat első előadásán már mi is jelen leszünk!

 

A Budapesti Operettszínház és Mága Zoltán kezdeményezése egy 100 koncertből álló sorozat a magyar zenei kultúráért. Ön és a lányai hogyan tervezik, mind a 100 koncerten szeretnének jelen lenni?Hulló falevél...Nyári Károly a dallamok szárnyán

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ebben a nemes kezdeményezésben részt vehetünk. Igen, ott szeretnénk lenni az elejétől kezdve egészen a 100. előadásig, koncertig!

 

Mit fog előadni nekünk június 16-án a Syma Csarnokban? Mit hallhatunk?A választásommal természetesen kötődni szeretnék szorosan a magyar vonatkozáshoz, a magyar zenei kultúra ápolásához, tehát ilyen szempontok alapján szeretném a közönséget megörvendeztetni. Kozma Józsefről, megszámlálhatatlanul sok film zeneszerzőjétől a leghíresebb szerzeményét, a Hulló falevél sanzont mindenképpen szeretném eljátszani… Ezt a dalt – bárhová mentem a világban – az USA-tól kezdve Japánig, a Skandináv államokig mindenhol eljátszottam. Mindenhol előjött ez a dal, amellyel a magyarságot őriztem és őrizem…Számomra a hazát jelképezte a világ sok-sok országában…Kedves Nyári Károly! Köszönöm szépen az interjút, s kívánom, hogy láthassuk Mága Zoltánnal mind a 100 koncerten!

 

Hulló falevél...Nyári Károly a dallamok szárnyán

NoemiHULLÓ FALEVÉL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük