Hírek

ELFOGYTAK A JEGYEK NYÁRI KÁROLY KONCERTJÉRE

No comments
Példátlan bravúrt produkált Nyári Károly! Három héttel azután, hogy a Művészetek Palotájában meghirdették szeptemberi nagykoncertjét, az előadásra már elővételben elkelt minden jegy! Magyarországon ilyet eddig jobbára csak világsztárok értek el. A nagy érdeklődésre való tekintettel a művész újabb meglepetéssel állt elő: aznap nagy valószínűséggel két előadást is tart majd!

Nem kell csüggedniük azoknak, akik nem jutottak hozzá a népszerű zenész romantikus hangversenyének jegyéhez. 2010. szeptember 22-én ugyanis a Művészetek Palotájában minden bizonnyal ráadás koncert is lesz a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Karcsinak ez lesz az eddigi legkülönlegesebb koncertje. A nagyszabású könnyűzenei koncerten a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra fúvós szekciója együtt lépnek színpadra a világsztárok által is elismert zongoravirtuózzal. A bámulatosan gazdag zenei fantázia jegyében fogant nagykoncert különlegessége, hogy a magyar könnyűzene legendáinak, Cserháti Zsuzsa, Máté Péter, Szécsi Pál legnagyobb slágereit és a legismertebb magyar filmzenéket 30 év óta szimfonikus nagyzenekari és big-band hangszerelésben először hallhatjuk. A művész legkedvesebb és legszebb dalai sem hiányozhatnak a koncerten.

 Vajon ki ez a titokzatos zenész, aki a nehéz gazdasági helyzet ellenére is képes több ezer főt befogadó koncerttermeket megtölteni különösebb reklám nélkül?
"1981-ben a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szereztem előadóművészi és zongoratanári diplomát, nem sokkal később pedig három hónapos szerződést kaptam Hollandiába" – meséli történetét Károly. "Elegáns hotelekben, bárokban kezdtem a pályát, amerikai zongoristák váltótársaiként. Általában mindig olyan helyeken zenéltem, ahol a világsztárok is megfordultak. A nyolcvanas években Hollandiába szinte heti rendszerességgel jártak ezek az előadók. Elton Jonh-tól kezdve Michael Jacksonon át Whitney Houstonig valamennyien megfordultak a zongorám mellett. A legtöbbjükkel még énekeltünk is együtt. Chaka Khannal például másfél óráig örömzenéltünk. Ezek az emberek nagyon közvetlenek olyankor, amikor mulatnak. Ilyenkor nincsenek sztárallűrjeik. Ráadásul ezek a bárok olyan exkluzív szórakozóhelyek voltak, ahová nem jöhetett be akárki, tehát biztonságban voltak. Frank Sinatra például nekem ajándékozta azt a mikrofont, amiben aznap este énekelt. Azt mondta, hozzon nekem is szerencsét. Később ugyanebbe a mikrofonba énekelt Pavarotti is, akit zongorán kísértem. A három hónapos szerződésből végül 12 év lett. Közben számos televízió- és rádióműsorban is felléptem, sikereimre való tekintettel még a holland állampolgárságot is megkaptam, magától a holland királynőtől, akinek a rezidenciáján több ízben játszottam".

Az elmúlt években Károlyt a hazai televíziók is felfedezték, rengeteg show műsorban szerepelt a Dáridótól kezdve a Szuperbulin át egészen a Fábry Show-ig. Közben nagykoncertjei már telt házakat vonzottak, az igényes zenét kedvelő közönség körében ugyanis szájhagyomány útján terjedt a muzsikus sikere. "Ezért érdemes ezt a szakmát művelni" –  mosolyog a zenész. "A családban egyébként mindenkit megfertőzött a muzsika. A feleségemmel eleve a konzervatóriumban ismerkedtünk meg, klasszikus zongoraszakra járt, végül ének-zene szakos tanár lett. Edit és Alíz lányaim gyerekszínészként szerepeltek egy 120 előadást megért koncertsorozaton, ahol musicaldalokat énekeltek. Persze, hogy a zene az életük, de fontosnak tartottam, hogy civil szakmát is szerezzenek, hiszen egy zenész élete kiszámíthatatlan. Most mindketten főiskolára járnak a konzervatóriumban folytatott zenei tanulmányaik mellett. Tizenegy évvel ezelőtt nagy örömünkre Karcsika nevű kisfiúnk is megszületett, aki zongorázni tanul, vele teljesedett ki az életünk. Nem egyszerű három gyerekkel, de imádjuk az ezzel járó állandó családi nyüzsgést. A feleségemmel 31 éve élünk boldogan. Hogy mi a titkunk? Nagyon kell szeretni a másikat" – vallja a zenész.

(forrás: StoryOnline)

 
NoemiELFOGYTAK A JEGYEK NYÁRI KÁROLY KONCERTJÉRE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük